За нас

INSAT ELECTRONICS Ltd. е основана 1993 г. Фирмата има дългогодишен опит в сферата на проектирането и изграждането на наземното радиоразпръскване на радио и телевизионни сигнали и изграждането на студийни комплекси. За повече от 25 години INSAT ELECTRONICS Ltd. е проектирала и изградила изцяло или частично повече от 200 ТВ и ФМ предавателни станции и студийни комплекси в България.

През 2010 г., по инициатива на INSAT ELECTRONICS Ltd. съвместно с други фирми, се учреди акционерно дружество („Ди Ви Би Ти“ АД), което участва в конкурс, обявен от Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) за обществения мултиплекс. В конкурса „Ди Ви Би Ти“ АД беше класирано на 2-ро място от 4 кандидата, в опорочен конкурс, за което акционерното дружество заведе дело срещу КРС. Впоследствие „Ди Ви Би Ти“ АД подаде жалба в Европейската комисия за нарушението на 3 нейни директиви в този конкурс, за което Съдът на Европейския съюз заведе дело срещу България и я осъди. Този мултиплекс фалира при неизяснени обстоятелства.

През 2013г. акционерното дружество отново кандидатства в конкурс за мултиплекс. Отново беше класирано на 2-ро място. Впоследствие спечелилата фирма не реализира проекта и 7-мия мултиплекс така и не се осъществи.

От 2021г. от студиото на Инсат се извършва предварителната подготовка, реализация и излъчване във Фейсбук, Ютуб и в 2 регионални телевизионни канала на публицистичното предаване „Алтернативата“.

От началото на януари 2020 г., Калин Манолов и INSAT ELECTRONICS Ltd. са съпродуценти на предаването „Видимо и Невидимо“.